beats by dre cheap

Berbatova u Bugarskoj otela mafija

Skupocjeni napadač Manchester Uniteda Dimitar Berbatov, osim virtuoznim napadačkim minijaturama, pažnju javnosti plijeni i neobičnim pričama iz djetinjstva. Nakon što su otočki mediji otkrili da mu je otac bio upleten u silovanje, na vidjelo je izašla još jedna priča iz djetinjstva.

Kada je Berbatov imao 18 godina i upisivao prve nastupe za CSKA iz Sofije, vodeći mafijaši u njegovoj domovini imali su svoj plan. Najmoćniji čovjek bugarskog podzemlja Georgi Ilijev poslao je svoje štićenike po njega.

Rekli su mu da hitno moraju po njegova prijatelja koji je u nevolji, a kada je jedva punoljetni Dimitar pošao s njima, zgrabili su ga i uvukli u auto. Ipak, mladić se snašao i nazvao oca Ivana, koji je došao Ilijevu, tadašnjem vlasniku Levskog iz Kjustendila, i izvukao sina.

Ulogu je imala i majka Margarita koja je odmah nazvala vlasnika CSKA-a Iliju Pavlova, tadašnjeg konkurentskog gangstera.

'Njegova je karijera tada lako mogla završiti. Nisu ga slomili, samo zato što su znali da i njegov gazda, kriminalac jednakog kalibra, zna što se događa i da bi se sve brzo saznalo', rekao je jedan obiteljski prijatelj kojega su citirali u knjizi 'Berbatov – njegov život i borba', autobiografskom uratku koji će uskoro ugledati svjetlo dana, te napominje:

'Tada je bio mlad i nije shvaćao u kakvoj je opasnosti. Tim ljudima ne bi bio nikakav problem osakatiti ga, ako ne bi želio ući u njihov tabor. Nismo zvali ni policiju, oni su beskorisni u situacijama u koje su upleteni vodeći ljudi podzemlja. Ne usude ih se ni taknuti.'

Nakon tog događaja Berbatov je još dvije godine kruh zarađivao u domovini, a do Uniteda je još nosio i dresove Bayera iz Leverkusena i Tottenhama. Dvojica zavađenih gangstera danas se nadmetati mogu eventualno u nekom drugom svijetu, obojica su ubijeni.

Dimitar je kontakt sa svijetom mafije održao preko filmskog serijala Kum pomoću kojega je, kako sam kaže, počeo učiti engleski jezik.

Manchester United portal™
http://manutdportal.blogger.ba
10/10/2008 15:46