10.10.2008.

Berbatova u Bugarskoj otela mafija

Skupocjeni napadač Manchester Uniteda Dimitar Berbatov, osim virtuoznim napadačkim minijaturama, pažnju javnosti plijeni i neobičnim pričama iz djetinjstva. Nakon što su otočki mediji otkrili da mu je otac bio upleten u silovanje, na vidjelo je izašla još jedna priča iz djetinjstva.

Kada je Berbatov imao 18 godina i upisivao prve nastupe za CSKA iz Sofije, vodeći mafijaši u njegovoj domovini imali su svoj plan. Najmoćniji čovjek bugarskog podzemlja Georgi Ilijev poslao je svoje štićenike po njega.

Rekli su mu da hitno moraju po njegova prijatelja koji je u nevolji, a kada je jedva punoljetni Dimitar pošao s njima, zgrabili su ga i uvukli u auto. Ipak, mladić se snašao i nazvao oca Ivana, koji je došao Ilijevu, tadašnjem vlasniku Levskog iz Kjustendila, i izvukao sina.

Ulogu je imala i majka Margarita koja je odmah nazvala vlasnika CSKA-a Iliju Pavlova, tadašnjeg konkurentskog gangstera.

'Njegova je karijera tada lako mogla završiti. Nisu ga slomili, samo zato što su znali da i njegov gazda, kriminalac jednakog kalibra, zna što se događa i da bi se sve brzo saznalo', rekao je jedan obiteljski prijatelj kojega su citirali u knjizi 'Berbatov – njegov život i borba', autobiografskom uratku koji će uskoro ugledati svjetlo dana, te napominje:

'Tada je bio mlad i nije shvaćao u kakvoj je opasnosti. Tim ljudima ne bi bio nikakav problem osakatiti ga, ako ne bi želio ući u njihov tabor. Nismo zvali ni policiju, oni su beskorisni u situacijama u koje su upleteni vodeći ljudi podzemlja. Ne usude ih se ni taknuti.'

Nakon tog događaja Berbatov je još dvije godine kruh zarađivao u domovini, a do Uniteda je još nosio i dresove Bayera iz Leverkusena i Tottenhama. Dvojica zavađenih gangstera danas se nadmetati mogu eventualno u nekom drugom svijetu, obojica su ubijeni.

Dimitar je kontakt sa svijetom mafije održao preko filmskog serijala Kum pomoću kojega je, kako sam kaže, počeo učiti engleski jezik.


UTAKMICE

TABLICA

BANNERI
Banner made with BannerFans.com, hosted on ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Photobucket

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPicImage Hosted by ImageShack.us


Image and video hosting by TinyPic

Image Hosted by ImageShack.us

BROJAČ POSJETA

23741

online

Powered by Blogger.ba